Skip to main content

Preguntes freqüents

En primer lloc, hem de tenir clar que participar a la Magic Line SJD significa participar en una mobilització solidària en la que els equips participants es comprometen a fer accions per captar donatius a favor de les persones més vulnerables. Si això ho tenim clar, tan sols caldrà formar un equip de 4 a 20 persones i inscriure’l a magiclineSJD.org. El repte solidari és el que fa que la Magic Line sigui solidària. Els diners que capteu es destinaran a projectes socials i sanitaris de Sant Joan de Déu en el territori de la vostra ruta. Els donatius els ingressareu a través del vostre espai de l’equip, d’aquest mateix web. Per a captar-los, haureu d’organitzar accions solidàries. El dia de les rutes el vostre marcador del repte solidari no podrà estar a zero. En cas contrari, considerarem que heu abandonat la vostra participació a la Magic Line i no us entregarem la bossa de l’equip.
Les dades bàsiques que necessitaràs són:
 • NOM DE L’EQUIP
 • REPTE SOLIDARI: quantitat de diners que us proposeu captar a favor dels projectes solidaris de la Magic Line SJD.
 • DADES DEL PORTAVEU DE L’EQUIP: nom, cognoms, adreça, NIF o un altre document d’identitat, mail i telèfon.
 • DADES DE 3 O MÉS MEMBRES DE L’EQUIP, FINS UN MÀXIM DE 20 MEMBRES (INCLOU EL PORTAVEU): nom i cognoms. En cas que siguin majors d’edat, també document d’identitat i mail. Si sou més de 4 a l’equip, podeu completar les dades de tots els membres en el moment de l’inscripció o bé fer-ho més endavant.
 • DADES DE FACTURACIÓ DE LA TARIFA D’INSCRIPCIÓ, si són diferents a les del portaveu.
En el moment de la inscripció també haureu d’indicar:
 • El vostre repte solidari: l’import total dels donatius que us proposeu captar.
 • La ruta a la qual anireu a caminar.
La Magic Line us proposa més d’una vintena de rutes per on caminar. Totes aquestes rutes estan apadrinades per algun centre de Sant Joan de Déu o alguna entitat col·laboradora de la Magic Line. Aquestes rutes poden estar dinamitzades (hi trobareu alguna activitat d’animació durant el recorregut) o senyalitzades. Si la ruta està marcada com a “ruta bàsica” vol dir que no estarà dinamitzada ni senyalitzada, però us podeu baixar el track i anar seguint-la al vostre aire. Atenció, cada ruta té un cupo màxim i variable de participants. Si preferiu caminar per allà on vulgueu, en el procés d’inscripció haureu de triar “ruta lliure”.
Participar a la Magic Line costa 30€ per equip, el que permet inscriure un equip d’entre 4 i 20 persones. Aquest pagament és per finançar part de les despeses d’organització, com els tubulars identificatius, l’assegurança pel dia de la caminada i altres costos d’organització. La quota d’inscripció no és aportació solidària, perquè no es destina a projectes solidaris, sinó a l’organització de l’esdeveniment.
La Magic Line SJD és una mobilització solidària que promou la implicació dels participants en la millora social. Aquesta implicació es tradueix en què els equips participants es comprometen a captar donatius que es destinaran a programes socials a favor de persones que es troben en situació de vulnerabilitat. A l’Obra Social de Sant Joan de Déu treballem en els àmbits de: sense llar, salut mental, discapacitat intel·lectual, dependència, infància i famílies, recerca i docència, migracions i cooperació internacional.
Depèn de vosaltres. Cada equip escull quin import, que no pot ser zero. Sigueu realistes, però sigueu positius, ambiciosos, solidaris, i penseu que, si us mobilitzeu, probablement acabareu captant més del que us penseu. Com a organitzadors de la Magic Line, a Solidaritat Sant Joan de Déu proposem als equips que es posin un repte superior a 50 euros per persona. Els equips d’empreses s’han de fixar un repte solidari mínim de 1.000€. Consulteu l’apartat Empreses del web per a més informació.
Sí, però només quan l'heu assolit. Quan hagueu assolit el vostre repte solidari, si ho voleu, el podreu modificar a través de l’Espai de l’equip.
Els equips d’empresa poden fer servir el nom i el logo corporatiu, o de qualsevol de les seves marques. L’aportació econòmica mínima d’una empresa participant a la Magic Line és de 1.000 euros per equip.
I tant que sí! La Magic Line és una bona ocasió per compartir un dia amb la família, alhora que sensibilitzar als més petits en la vulnerabilitat i fer-los partícips d’una acció solidària. En tot cas els menors no poden participar sols: cal que vagin amb un tutor que se’n responsabilitzi. Els menors d’edat no poden ser portaveus.
L’Espai de l’equip és un espai privat per als equips inscrits des d’on podreu editar tota la informació del vostre equip i modificar els membres. També podreu ingressar donatius i fer comandes de productes. En el moment de la inscripció el portaveu rebrà les dades per accedir a aquest espai privat. Guardeu-les en un lloc on us sigui fàcil localitzar-les. L’organització no disposa de les contrasenyes d’accés
Sí, però tingueu en compte que les rutes tenen places limitades. A través de l’Espai de l’equip, podreu esborrar membres o modificar les dades dels ja inscrits. També podreu afegir nous membres sempre que:
 • No us passeu de 20 persones
 • La ruta en què esteu inscrits no estigui plena
 • I sempre que les inscripcions continuïn obertes.
 • Falta alguna dada obligatòria de la persona que estàs intentant afegir.
 • Si l’equip ja té 20 membres, no podràs afegir-ne cap més. En tal cas, podeu obrir un nou equip, que haurà de tenir un mínim de 4 membres.
 • Cada ruta té un nombre màxim de participants. Pot ser que la teva ruta ja estigui plena. En aquest cas no podreu afegir ningú més, però podeu contactar-nos -si voleu- per canviar-vos de ruta: info@magiclinesjd.org
Hi ha moltes maneres d’aconseguir donatius… sigueu creatius! Podeu fer una campanya entre els vostres familiars i amics, organitzar un sopar o una festa solidària, vendre productes de la Magic Line o altres productes que creeu vosaltres mateixos. Consulteu la guia d’idees i hi trobareu recursos de suport per aconseguir el vostre objectiu.
L’objectiu és que tots els equips es mobilitzin per assolir el seu repte o, fins i tot, el superin. No obstant, si un equip no l’assoleix també pot participar a la caminada. No es permet, en qualsevol cas, que un equip prengui la sortida si encara no ha fet cap aportació. D’altra banda, els equips corporatius inscrits com a empresa han d’haver assolit el repte mínim de 1.000 euros en el moment de prendre la sortida.
Des de la Magic Line us distribuïm productes a preu de cost perquè els pugueu vendre i captar fons per als vostres equips. Quan compreu producte a través del web, el pagueu amb targeta en aquell moment. La diferència entre preu de cost i preu del producte queda reflectida immediatament en el vostre marcador de captació. Si reveneu el producte, recupereu tota la inversió. Podeu fer la comanda de productes des de l’Espai de l’equip una vegada esteu inscrits. Les persones no inscrites a la Magic Line també poden comprar productes i, si ho desitgen, ajudar a un equip a pujar el marcador del seu repte.
Podeu fer ingressos a un equip a través de l’apartat ‘Donacions’ que trobareu a la pàgina d’inici del web o a través de l’Espai de l’equip. Tots els ingressos i donacions s’aniran visualitzant a la fitxa de l’equip.
Tots els donatius es realitzen amb targeta a través del web de la Magic Line o per transferència. D’aquesta manera, podem gestionar millor l’esdeveniment i oferir més transparència als donants. No obstant, si disposeu de diners en metàl·lic i no voleu fer servir la targeta, us recomanem que us poseu en contacte amb l’organització: E-mail: info@magiclinesjd.org Telèfon: 932 532 136
La totalitat dels diners captats pels equips es destinaran als programes socials de Sant Joan de Déu per a millorar l’atenció a les persones vulnerables. Després de la Magic Line SJD, l’organització comunicarà a tots els participants els programes beneficiaris. La distribució territorial dels fons anirà en funció de la participació en cadascuna de les rutes. Coneix el Destí dels fons amb el detall dels Projectes Finançats amb les edicions anteriors. Clica aquí!
Les aportacions a la Magic Line són deduïbles en la quota de l’IRPF en la quantia i condicions fixades per la legislació tributària vigent, per això, durant la donació et demanarem les teves dades. Segons la nova normativa fiscal, els primers 250 euros de donació de particulars, tenen una deducció del 80%. Això vol dir que la persona física que faci una donació de 100 euros a un equip, en la declaració de l’any següent se li retornaran 80 euros. La resta tindrà un 40% de deducció. Pel que fa a les persones jurídiques, les deduccions en l'impost de societats seran del 40%.
No. Els donatius i les quotes d’inscripció no es poden tornar. Considerem que un gest solidari és un compromís permanent i no es pot desfer.
La Magic Line no és una cursa, no és competitiva, no té cronòmetres, no hi ha dorsals, no hi ha classificacions, no és exclusiva, no és rígida, no tallem carrers i no es pot fer sol.
Si teniu altres qüestions que ens vulgueu comentar, contacteu amb nosaltres a través de l'e-mail info@magiclinesjd.org També podeu trucar al 932 532 136.